TUAN KEDAUN

Foto saya
aku seorang yg peramah, tak suke sombong2.. kalau aku sombong pon pada orang yg penah buat JAHAT dgn aku... kelakuan aku agak giler2 tapi belum menjadi gler betoi2.. HAHAHA semua bloeh masok dgn aku tp kalau sape yg tak suke care aku "GO TO HELL" & " I DONT CARE ABOU PEOLPE WANNA SAY ABOUT ME ! ♥much love, faiza razak♥
SELAMAT MERAJUI BLOG SAYA & SELAMAT MEMBACA KISAH-KISAH TENTANG SAYA

Ahad, Februari 05, 2012

 
17january2012 --> Sejarah yang xkan aku lupakan kerana ia membuat jantung aku hampir gugur jatuh berkecai bila dapat 1 call dari along  " ko thu x yng abah kene STROK" sumpah aku kata jantung aku hampir berkecai !!! dengan dalam hati berkata 'Ya allah kuatkan kan la hati hamba mu ini & tabahkan la abah ya-allah.....' sepanjang perjalanan aku dari melaka ke selangor xabis beristifar dan berdoa..
sampai hospital klang , perjalanan aku laju nk pergi icu tgk abah. 
selepas itu doktor benarkan abah pindah ke wad pemerhatian 3 hari abah di hospital gilir2 aku dengan along jage abah , lpas 3 hari doktor benarkan abah kua hospital ! 
yang paling bengang yer !! hospital xsediakan ambulan nk balik umah , so terpaksa naek kereta bwk abh ! minx mcm mne p0n xdpt .. eeee ! label ubat p0n salah... !!
 
aku volente nk jaga abah dengan extand semester 3 ini..., jadi aku terpakse berpisah sementara dengan kwn2 seperjuangn aku..,  jdi nty dorg sem 4 aku sem 3 ag..., tp xpe fmly most impotnt in life..,
 
6febuari2012---> dah masuk 3 minggu abah sakit , tp alhamdullilah keadaan bah bertambah baek ! boleh bckp , makan minum cuma tangan kaki xleh gerak , tp aku akan bersungguh-sungguh bah akan sihat , berjalan seperti biase.., kadang-kadang tgk abah tidur , aku rindu kan gelak tawa , suara marah dia , tlg gerak aku bangun pagi... tp INSYAALLAH  abah akan jadi sperti dulu .. gelak , marah =,=
sekarang hanya doa , gerak-gerak kn kaki tgn abah dan bg semangat supaya abh de semngt nk sihat ....

" dulu ibu bapa kita menjaga kita masa baby , melayan karenah kita , basuh berak kencing kita , suap kita makan , mandi n lap badan kita " 
"sekarang tiba masa nya kita berbuat demikaan sekiranya sakit mereka memerlukan tenaga kita"

" aku selalu doa supaya allah beri kekuatan , ketabahan , dan kesihatan yang sihat untuk aku jage abah "
kredit tu : ABDUL RAZAK < sayang abah >



TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA

2 ulasan:

  1. Kuatkan semangat kak chik :), takmo nangis2 ye, kitorang kn ade :)

    BalasPadam